top of page

Dagindeling

 

In ons honden resort hebben we een actief dagprogramma met veel tijd voor spelen, maar zeker ook genoeg tijd om bij te kunnen tanken en tot rust te kunnen komen.

We beginnen rond 5.30 uur in de ochtend met een wandeling. Dit vindt plaats op onze wandelpaden rondom de kennel die volledig afgerasterd zijn. De honden kunnen in kleine groepjes los meelopen, of als ze nog nieuw zijn/het nog spannend vinden, aan de riem meelopen.

Hierna is het etenstijd gevolgd door rusttijd om het eten te laten zakken.

Rond 8:30 uur beginnen we met speeltijd, we maken groepjes van honden die goed bij elkaar passen, die lekker met elkaar kunnen spelen, of juist rustig met elkaar willen scharrelen. Zo hebben we vaak een senioren clubje, een clubje mini’s, een clubje vrolijke prettig gestoorde hyper energieke doerakken…noem maar op, voor ieder wat wils. Het belangrijkste is, dat iedereen het goed naar de zin heeft en zich prettig voelt.

De duur van deze speeltijd is ongeveer 2 uur, afhankelijk van de honden en de mate van gezelligheid.

Jonge honden die snel over hun grenzen gaan, halen we eerder terug, oude honden die moe worden gaan eerder terug, terwijl de honden die het nodig hebben de volle 2 uur kunnen benutten.

Dan is het rusttijd van ongeveer 2 uur. Na de rust is het weer tijd om lekker naar buiten te gaan en te socialiseren, te snuffelen, te spelen..het kan allemaal.

Dit duurt een uur, waarna ze weer 2 uur rusten voordat we weer een wandeling maken en de 2e maaltijd wordt gegeven. Tussen 18:00 en 19:00 uur kunnen ze nog even alleen op de grasvelden lopen en

om 21:00 uur kunnen de honden een laatste plas doen voordat het bedtijd is.

Oogjes dicht, snuitjes gesloten. Weltrusten.

bottom of page